MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2016-2017 mokslo metų foto galerija / INTEGRUOTA LIETUVIŲ K. IR LITERATŪROS, ISTORIJOS EDUKACINĖ VALANDĖLĖ

Pamokoje dalyvavo 5a ir 6ab (3 mokiniai). Vadovės lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė ir istorijos mokytoja metodininkė Irūna Januškevičienė.
Mokiniai užsiėmimo metu  susipažino su knygos atsiradimo istorija, skaitė iš „Elementoriaus“, išmėgino senąsias rašymo priemones, kurios buvo naudojamos daraktorinėje mokykloje, pamatė kokiuose suoluose sėdėjo jų seneliai. Mokiniai bandė metaline plunksna rašyti dailyraščio raideles, rašė sveikinimo tekstą spausdinimo mašinėlėmis, susipažino su gestų kalba, žaidė žaidimą „Atspėk, ką aš sakau“. Taip pat susipažino su Brailio rašto paslaptimis: kodėl aklieji skaito iš dešinės į kairę, o rašo atvirkščiai? Bandė nežiūrėdami atspėti pavaizduotą daiktą, apčiuopdami raides sudėlioti žodį.
Po to mokiniai susipažino su laikinosios sostinės istorinėmis vietomis. 
Už šią įdomią edukacinę valandėlę dėkojame mokyklos direktoriui Dariui Mockui, kuris kelionės, muziejaus lankymo ir edukacinės valandėlės išlaidas apmokėjo iš mokyklos lėšų.
Pamokoje dalyvavo 5a ir 6ab (3 mokiniai). Vadovės lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė ir istorijos mokytoja metodininkė Irūna Januškevičienė. Mokiniai užsiėmimo metu susipažino su knygos atsiradimo istorija, skaitė iš „Elementoriaus“, išmėgino senąsias rašymo priemones, kurios buvo naudojamos daraktorinėje mokykloje, pamatė kokiuose suoluose sėdėjo jų seneliai. Mokiniai bandė metaline plunksna rašyti dailyraščio raideles, rašė sveikinimo tekstą spausdinimo mašinėlėmis, susipažino su gestų kalba, žaidė žaidimą „Atspėk, ką aš sakau“. Taip pat susipažino su Brailio rašto paslaptimis: kodėl aklieji skaito iš dešinės į kairę, o rašo atvirkščiai? Bandė nežiūrėdami atspėti pavaizduotą daiktą, apčiuopdami raides sudėlioti žodį. Po to mokiniai susipažino su laikinosios sostinės istorinėmis vietomis. Už šią įdomią edukacinę valandėlę dėkojame mokyklos direktoriui Dariui Mockui, kuris kelionės, muziejaus lankymo ir edukacinės valandėlės išlaidas apmokėjo iš mokyklos lėšų.